Rooth Wielersport is officieel dealer van Bianchi, het merk dat tot verbeelding spreekt en 127 jaar geschiedenis heeft.

Eduardo Bianchi

In 1885 opende Eduardo Bianchi op 20-jarige leeftijd zijn eerste kleine fietsenwinkel in Milaan aan de Via Nirone 7. 3 jaar later ontwierp hij zijn eerste fiets en 1896 organiseerde hij de eerste wielerrace. Na het starten van de wielerrace haalden de Bianchi fietsen 3 jaar later de eerste overwinning in Parijs in de Grand Prix (de voorloper van de Tour de France) en de het Bianchi merk was geboren en toonaangevend.

Tijdens de oorlogen bleef Bianchi zich verder ontwikkelen en won o.a. de Giro di Lombardia en de Giro D’Italia. Vanaf 1940 reed de Italiaanse Fausto Coppi voor het team Bianchi en zorgde voor een aantal grote successen in een rij. Fausto Coppi slaagde er o.a. in zowel de Ronde van Italië te winnen als de Ronde van Frankrijk.

eduardo bianchi
groot

De kleur

In deze tijd is ook de groenblauwe kleur “Celeste” geboren ookwel het “Bianchi Blue” genoemd. Er zijn meerdere theorieën over het ontstaan van deze kleur. Het zou Eduardo’s eerbetoon aan Milaan en de mooie Hemel (Celeste) zijn of Eduardo mengde de kleur als eerbetoon aan de ogen van de mooie koningin Margherita van Italië. Nog een gerucht is dat het gewoon een mengfout was vlak voordat de Giro D’Italia startte en Fausto Coppi en zijn ploeggenoten dachten dat dit met opzet geschilderd was voor goed geluk.

Succes

Naast de rijke historie gebruikt Bianchi vandaag de dag nog haar ervaring en kennis voor de beste renners en wielerteams ter wereld. Ook recentere kampioenen als Mario Cipollini, Moreno Argentin en Marco Pantani reden op een Bianchi-fiets. Het meeste recente Bianchi nieuws is hier te lezen.